logo
Text Size

Ligetként újult meg a Podmaniczky tér - Mai Belváros -

Forrás: MaiBelváros 2019.10.08.

Méltó módon újult meg a névadó, városépítő, báró Podmaniczky Frigyesről elnevezett tér Belvárosban. A régi növényeket megőrizve, a lehető legtöbb, 82 fát ültettek el. Több mint 30 százalékkal nőtt az új, természetes kővel burkolt, gyalogosbarát tér zöldfelülete, ahogyan minden V. kerületi közterületi fejlesztésnél ez kiemelt szempont – mutatott rá Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester, aki újabb belvárosi sikertörténetnek nevezete a Podmaniczky tér felújítását.

Bővebben, Link

Trolibusz-végállomások helyett térélmény – megnéztük, milyen lett a felújított Podmaniczky tér - welovebudapest.com -

Forrás: welovebudapest.com 2019.10.04.

A II. világháborús pusztítások nyomán keletkezett tér az utóbbi években biztos, hogy nem tartozott a budapestiek kedvencei közé – akinek erre akadt dolga, igyekezett a lehető leggyorsabban átrohanni rajta. A növényzet csenevész volt, az itteni trolibusz-végállomás és buszforduló miatt a tér jelleg nem érvényesült, és az egészet az M3-as metró Arany János utcai megállója és bódésora uralta. Most megnéztük, milyen lett a felújítás után.

Bővebben, Link

 

Átadták a felújított Podmaniczky Frigyes teret - mandiner.hu -

Forrás: mandiner.hu 2019.10.04.

A rekonstrukció során 82 új fát ültettek és 30 százalékkal növelték a zöldfelületet. Az Arany János utcai metrómegállóként is ismert V. kerületi Podmaniczky Frigyes teret felújították, parkosították, több mint 80 fát ültettek. Közösségi tér, városi liget lett az egykori trolibusz-végállomásból.

Bővebben, Link

Átadták a megújult fővárosi Podmaniczky teret - magyarepitok.hu -

Forrás: magyarepitok.hu 2019.10.03.

Átadták a megújult Podmaniczky teret a főváros V. kerületében. Az évek óta egyre nívósabbá váló Belváros-Lipótvárost a Penta Általános Építőipari Kft. közreműködő munkájával fejlesztette tovább a Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata.

Bővebben, Link

Megújult a Podmaniczky tér - lokal.hu -

Forrás: lokal.hu 2019.10.03.

Átadták a teljesen megújult Podmaniczky Frigyes teret Budapest V. kerületében csütörtökön. A rekonstrukció során 82 új fát ültettek és 30 százalékkal növelték a zöldfelületet.

Bővebben, Link

Átadták a megújult Podmaniczky Frigyes teret - demokrata -

Forrás: demokrata.hu 2019.10.03.

Az Arany János utcai metrómegállónál lévő tér avatóünnepségén Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester elmondta, hogy a rekonstrukció során 82 új fát ültettek és 30 százalékkal növelték a zöldfelületet. „Városi viszonylatban valóságos erdőt hoztunk létre a belvárosban” – fogalmazott.

Bővebben, Link

Átadták a megújult Podmaniczky Frigyes teret a fővárosban - hirado.hu -

Forrás: hirado.hu 2019.10.03.

Az Arany János utcai metrómegállónál lévő tér avatóünnepségén Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester elmondta, hogy a rekonstrukció során 82 új fát ültettek és 30 százalékkal növelték a zöldfelületet. „Városi viszonylatban valóságos erdőt hoztunk létre a belvárosban” – fogalmazott. A polgármester kijelentette: mindezen felül a gyalogosbarát kifejezés valóban megállja a helyét, és a közösségi tér funkció mindenek feletti.

Bővebben, Link

Átadták a felújított Podmaniczky Frigyes teret - origo.hu -

Forrás: origo.hu 2019.10.03.

Az Arany János utcai metrómegállónál lévő teret parkosították, több mint 80 fát ültettek. A rekonstrukció 1,2 milliárd forintból valósult meg.

Bővebben, Link

82 fát ültettek a megújult Podmaniczky térre (VIDEÓ) - nullahategy.hu -

Forrás: nullahategy.hu 2019.10.03.

82 új fával, 220 m2 cserje- és 40 m2 évelőfelülettel újult meg a Podmaniczky tér. A közösségi és közúti közlekedés átszervezésével, egyedi tájépítészeti megoldásokkal és utcabútorokkal, magas minőségű természetes lapkő burkolat kihelyezésével éledt újjá a csomópont. A januárban megkezdődött kivitelezési munkálatok lezárultak, jelenleg már a műszaki átadás-átvételi eljárás zajlik, ami várhatóan október 20-ig befejeződik. Kisebb munkálatok mellett, a tér a gyalogosok számára zavartalanul használható.

Bővebben, Link

Elkészült, átadták a Podmaniczky teret - 5.kerulet.ittlakunk.hu -

Forrás: 5.kerulet.ittlakunk.hu 2019.10.03.

Október harmadikán, csütörtökön átadták a teljen megújult Podmaniczky Frigyes teret.

Bővebben, Link

  1. Legfrissebb hírek