logo
Text Size

Elkészült Budapest első zöld buszmegállója

Forrás: TV2 Mokka, 2020. 09. 01.

Elkészült Budapest első zöld buszmegállója

Bővebben, Link

Növényekkel befuttatott, zöld buszmegállót adtak át a József Nádor téren

Forrás: Welovebudapest.com, 2020. 08. 31.

Az V. kerület első zöld, növényekkel beültetett buszmegállója készült el a Deák tér közelében.

Bővebben, Link

Elkészült az V. kerület első zöld buszmegállója

Forrás: Pestbuda.hu, 2020. 08. 28.

Zöld buszvárót adtak át a belvárosi József nádor téren. A növényekkel borított váró nemcsak szép, hanem a mikroklíma kedvező befolyásolásában, a levegőminőség javításában is szerepet játszik.

Bővebben, Link

Zöld buszváró a József nádor téren

Forrás: Mai Belváros 2020.08.27.

Belváros Önkormányzata nagy figyelmet fordít arra, hogy az itt élőket még több zöld vegye körül. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester közreműködésével 2014 óta több mint 300 fát ültettek el és minden közterület-fejlesztés során kiemelt szempont, hogy ahol csak lehet, növeljék a fák számát. A kerület nagyívű zöldítési programjának köszönhetően a József nádor téri buszváró is hamarosan zöldbe borul és növényekkel betelepített megálló fogadja majd az utasokat.

Bővebben, Link

Átadták a főváros V. kerületének első zöld, növényekkel beültetett buszmegállóját a József nádor téren

Forrás: Hirado.hu, 2020. 08. 26.

A növényekkel borított váró nem csupán újszerű, friss megjelenésű, a várakozóknak jobb komfortérzetet biztosító, hanem szerepet játszik a városi hőszigethatás csökkentésében, a mikroklíma kedvező befolyásolásában, a levegőminőség javításában, a por- és légnemű szennyezőanyagok megkötésében, valamint a biodiverzitás növelésében is.

Bővebben, Link

Elkészült az V. kerület első zöld buszmegállója

Forrás: Demokrata.hu, 2020. 08.26.

Átadták a főváros V. kerületének első zöld, növényekkel beültetett buszmegállóját a József nádor téren.

Bővebben, Link

Ez lesz hamarosan a belváros első zöld buszmegállója

Forrás: 5.kerulet.ittlakunk.hu, 2020. 08. 26.

Hamarosan a József nádor téri lesz a belváros első zöld buszmegállója: Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester még az ünnepek előtt árulta el közösségi oldalán a terveket.

Bővebben, Link

Hamarosan megjelenik az első zöld buszmegálló a belvárosban

Forrás: Hirado.hu, 2020. 08. 21.

Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok és szeptemberben már birtokba vehetik az utasok a megújult buszvárót a József nádor téren – közölte az V. kerületi önkormányzat. Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere múlt héten adott hírt arról, hogy növényekkel telepítik be a József Nádor tér buszmegállóját. A példamutató kezdeményezés nemcsak esztétikai élményt nyújt majd, hanem a mikroklíma kedvező befolyásolásában, a levegőminőség javításában is szerepe lesz.

Bővebben, Link

Zöld buszvárót létesít a belvárosi önkormányzat a József Nádor téren

Forrás: Origo.hu, 2020. 08. 19.

Belváros Önkormányzata zöld buszváró kialakításába kezdett a József nádor téren. Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere múlt héten adott hírt az V. kerület egyik legújabb innovációjáról, sőt azóta meg is kezdődtek a kivitelezési munkálatok és szeptemberben már birtokba vehetik az utasok a megújult buszvárót.

Bővebben, Link

Kizöldül a József nádor tér buszmegállója

Forrás: Octogon.hu, 2020. 08. 19.

Bécs megérkezett Magyarországra is: hamarosan zöld növényekkel telepítik be a József Nádor tér buszmegállóját, ezzel pedig Budapest is belép azoknak a városnak a klubjába, amelyek többek között zöld növényekkel küzdenek a klímaváltozás ellen.

Bővebben, Link

  1. Legfrissebb hírek