logo
Betűméret

Gyönyörű parkká változik a József nádor tér - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.07.12.

Belváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére, ennek részeként újul meg idén a József nádor tér is, amelynek felszíni rendezése hamarosan a fák beültetéséhez érkezik. Július 1-jén dr. Balla Valéria alpolgármester az Alsótekeresi Faiskolában tett látogatása során személyesen választotta ki azokat a növényfajtákat, amelyekben a belvárosiak is gyönyörködhetnek majd. 

Bővebben, Link

Megújul a Belváros három központi tere a Penta közreműködő munkájával - magyarepitok.hu -

Forrás: magyarepitok.hu 2019.05.15.

A Vállalat az ikonikus Vörösmarty tér, a József nádor tér és a Podmaniczky tér rekonstrukcióján is párhuzamosan dolgozik. Jelentős közterület-szépítő fejlesztéssorozat zajlik a főváros V. kerületében. Az évek óta egyre nívósabbá váló Belváros-Lipótvárost a Penta Általános Építőipari Kft. közreműködő munkájával fejleszti tovább újabb három helyszínen a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata. (Korábban a Ferenciek terét, továbbá a Magyar utcát is a cég újította fel.)

Bővebben, Link

Parkosítás és fejlesztés Belvárosban - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.04.18.

Belváros önkormányzata kiemelt fi gyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére, ennek részeként idén több utcát és teret is megújít. Rendben folyik a Podmaniczky tér, a Vörösmarty tér, illetve a József nádor tér felszíni megújítása. Elsődleges cél a közterek környezetminőségének emelése, a közösségi jelleg további erősítése.

Bővebben, Link

Burkolják a József nádor teret - pestbuda.hu -

Forrás: pestbuda.hu 2019.04.10.

A Belváros önkormányzata jól halad a József nádor tér felszíni rendezésével, igaz a mélygarázs kivitelezése miatt csak késve kezdhettek hozzá a munkához. Az arra járók már láthatják, hogy milyen szép burkolattal fedik majd a teret, melyet gyönyörű parkká alakítanak át – írja a Mai Belváros című kerületi újság.

Bővebben, Link

Burkolják a József nádor teret - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.03.13.

Belváros önkormányzata jól halad a József nádor tér felszíni rendezésével, igaz a mélygarázs kivitelezése miatt csak késve kezdhettek hozzá a munkához. Az arra járók már láthatják, hogy milyen szép burkolattal fedik majd az V. kerületi teret, melyet Belváros önkormányzata gyönyörű parkká alakít át..

Bővebben, Link

Zöld lesz a József nádor tér - lokal.hu -

Forrás: lokál.hu 2018.05.24.

Az önkormányzat időkapszuláját Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere és Balla Valéria alpolgármester helyezte el a József nádor téren. Ezzel az eseménnyel kezdődött meg hivatalosan a tér parkosítása. Mélygarázs épül a József nádor tér alatt, és ezzel párhuzamosan a felszín is megújul. A parkosítást Belváros-Lipótváros önkormányzata saját feladatának tekinti. A felszín alatti munkálatok néhány hónap csúszással fejeződtek be, de most már nincs akadálya az önkormányzati beruházás megvalósításának. Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és Balla Valéria alpolgármester május 15-én a szokásokhoz hűen időkapszulát helyezett el a téren, és ezzel hivatalosan is megkezdődhetnek a munkálatok.

Bővebben, Link

Visszakerült a helyére József nádor szobra - pestbuda.hu -

Forrás: pestbuda.hu 2018.07.04.

Néhány napja az V. kerület polgármestere Facebook-oldalán jelentette be a nagy hírt: visszakerült eredeti helyére József nádor szobra, amelyet a tér két évvel ezelőtt kezdődött felújításakor emeltek le a helyéről. Ha már így alakult, restaurálták is a 150 éves alkotást, amely 1869-es felállításakor az egyik első, nem szakrális témájú szoboralkotás volt a fővárosban.

Bővebben, Link

  1. Legfrissebb hírek

A Déli-Belváros hatályos, 2018. első félévére vonatkozó forgalomtechnikai ábrája