logo
Text Size

Fákkal és díszkutakkal újult meg a József nádor tér - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.09.10.

Belváros egyik legszebb terét adta át augusztus végén Szentgyörgyvölgyi Péter. Belváros polgármestere a József nádor tér avatóünnepségén hangsúlyozta: a korábbi 24-ről 54-re növelték a várostűrő fák számát, s 1500 négyzetméteren három, virágcserjékkel határolt gyepes területet alakítottak ki. A tér központi részén továbbra is a névadó, József nádor már restaurált szobra került elhelyezésre, valamint ennek tengelyében a Herendi és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra egy-egy gyönyörű díszkútja, melyek a tér igazi ékkövei.

Bővebben, Link

Miénk itt a tér – Díszkutak a megújult József nádor téren - nullahategy.hu -

Forrás: Nullahategy.hu 2019.08.27.

özel 1500 négyzetméter zöldfelülettel, 54 fával, valamint Magyarország két leghíresebb porcelángyártó manufaktúrájának díszkútjaival újult meg a József nádor tér, amelyet Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros polgármestere, valamint a Zsolnay- és a Herendi porcelánmanufaktúrák vezetői avattak fel a belvárosiakkal.

Bővebben, Link

Felavatták a megújult József nádor teret - magyarnemzet.hu -

Forrás: Magyarnemzet.hu 2019.08.26.

Közel 1500 négyzetméter zöldfelülettel, 54 fával, valamint Magyarország két leghíresebb porcelángyártó manufaktúrája által készített díszkutakkal újult meg a József nádor tér, amelyet Szentgyörgyvölgyi Péter Belváros polgármestere, valamint a Zsolnay- és a Herendi porcelánmanufaktúrák vezetői avattak fel a belvárosiakkal.

Bővebben, Link

Átadták a pesti belváros egyik meghatározó terét - magyarepitok.hu -

Forrás: Magyarepitok.hu 2019.08.26.

Budapesten hétfőn koradélután átadták az átépített József Nádor teret. A tér alá épített mélygarázst a West Hungária Bau Kft. kivitelezte, míg a felszínre kerülő új tér a Penta Kft. munkájának köszönhetően készült el. A háromszintes mélygarázs projektje 2016 márciusában indult el, míg az új közteret tavaly májusban kezdték el építeni.

Bővebben, Link

Herendi és Zsolnay díszkút került a megújult József nádor térre - HírTv -

Forrás: Hirtv.hu 2019.08.26.

Átadták a megújult József nádor teret Budapest belvárosában. Az avatóünnepségen a kerület polgármestere azt mondta, hogy a teret a régi értékek megőrzésével, de modern megoldásokkal újították fel. Szentgyörgyvölgyi Péter kiemelte, hogy a zöld felületet megőrizték, és az eddigi 24 helyett 54 fát ültettek. A térre egy Herendi és egy Zsolnay díszkút került, amelyet a két porcelánmanufaktúra kifejezetten ide tervezett.

Bővebben, Link

József nádor tér: magyar fák eredési garanciával - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.08.23.

Színpompás cserjék beültetésével és a gyepfelület lefektetésével kezdődött meg a József nádor tér zöldítése néhány héttel ezelőtt, amely augusztus 16-tól a fák elültetésével folytatódott.

Bővebben, Link

Beültették a cserjéket a József nádor térre - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.07.23.

Színpompás cserjék beültetésével kezdődött meg július 16-án a József nádor tér zöldítése. Ahogy arról lapunk korábban többször beszámolt, a teret Belváros Önkormányzata újabb ékszerdobozként újítja fel az V. kerületben, ahol sok fa, cserje és fű lesz.

Bővebben, Link

Gyönyörű parkká változik a József nádor tér - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.07.12.

Belváros Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére, ennek részeként újul meg idén a József nádor tér is, amelynek felszíni rendezése hamarosan a fák beültetéséhez érkezik. Július 1-jén dr. Balla Valéria alpolgármester az Alsótekeresi Faiskolában tett látogatása során személyesen választotta ki azokat a növényfajtákat, amelyekben a belvárosiak is gyönyörködhetnek majd. 

Bővebben, Link

Megújul a Belváros három központi tere a Penta közreműködő munkájával - magyarepitok.hu -

Forrás: magyarepitok.hu 2019.05.15.

A Vállalat az ikonikus Vörösmarty tér, a József nádor tér és a Podmaniczky tér rekonstrukcióján is párhuzamosan dolgozik. Jelentős közterület-szépítő fejlesztéssorozat zajlik a főváros V. kerületében. Az évek óta egyre nívósabbá váló Belváros-Lipótvárost a Penta Általános Építőipari Kft. közreműködő munkájával fejleszti tovább újabb három helyszínen a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata. (Korábban a Ferenciek terét, továbbá a Magyar utcát is a cég újította fel.)

Bővebben, Link

Parkosítás és fejlesztés Belvárosban - Mai Belváros -

Forrás: Mai Belváros 2019.04.18.

Belváros önkormányzata kiemelt fi gyelmet fordít a közterületek élhetőbbé tételére, ennek részeként idén több utcát és teret is megújít. Rendben folyik a Podmaniczky tér, a Vörösmarty tér, illetve a József nádor tér felszíni megújítása. Elsődleges cél a közterek környezetminőségének emelése, a közösségi jelleg további erősítése.

Bővebben, Link

  1. Legfrissebb hírek