logo
Text Size

Egyedi azonosító jellel címkézné fel a Belváros a futárokat

Forrás: Portfolio.hu, 2020. 10. 07.

Az elmúlt hónapokban rendkívül megnövekedett az étel- és csomagszállítás iránti igény, ezzel párhuzamosan számos baleset történt az V. kerületben, amelynek kerékpáros vagy robogós futárok is részesei voltak. Az árucikkeket kiszállító kerékpáros vagy robogós futárok nem minden esetben tartják be a közlekedési szabályokat.

Bővebben, Link

Szentgyörgyvölgyi azonosítószámmal látná el a kétkerekű futárokat

Forrás: Magyarnemzet.hu, 2020. 10. 07.

Motoros és kerékpáros futárok azonosítószámmal ellátását kezdeményezi Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. Kerület polgármestere. A kerületvezető lapunknak elmondta: kerékpárosként ő maga is tapasztalja, hogy milyen hasznos a rendszeres figyelemfelhívás a szabályos és biztonságos közlekedés fontosságára. A szabálytalan helyen leparkolt, igen gyakran a fák törzséhez lelakatolt, vagy a járda közepén hagyott járművek közlekedési nehézséget okoznak a gyalogosoknak.

Bővebben, Link

„Rendszámot" kaphatnak a kerékpáros és robogós futárok Budapesten

Forrás: Infostart.hu, 2020. 10. 07.

Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterének kezdeményezésének fő célja, hogy elősegítse a felelősségteljes, biztonságos közlekedést és a kölcsönös odafigyelést.

Bővebben, Link

Számozott, számonkérhető biciklis és robogós futárokat szeretne a belvárosi polgármester

Forrás: Index.hu, 2020. 10. 07.

Szentgyörgyvölgyi Péter szerint sokszor konfliktussal jár a bringa és a robogó mint közlekedési és szállítási eszköz használata.

Bővebben, Link

Rendszámot kaphatnak a biciklisek és a robogósok

Forrás: Index.hu, 2020. 10. 07.

Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterének kezdeményezésére egyedi azonosító jelet kaphatnak a kerékpáros és robogós futárok, a felelősségteljes, biztonságos közlekedés és a kölcsönös odafigyelés elősegítésére.

Bővebben, Link

Minden futárnak legyen azonosítója” ezt kéri az 5. kerület polgármestere

Forrás: Budapestkornyeke.hu, 2020. 10. 07.

Minden futárnak legyen egy azonosító száma” – ezt kéri az 5. kerület polgármestere a futárcégek vezetőitől. Szentgyörgyvölgyi Péter azt szeretné, hogy azoknál a baleseteknél, amelyeknek érintettjei a biciklis és robogós futárok, a csomagkihordók könnyen beazonosíthatóak legyenek.

Bővebben, Link

Túl sok baleset történik a futárokkal, a belvárosi polgármester a rendszámtól várja a csodát

Forrás: 168ora.hu, 2020. 10. 07.

Az V. kerületi önkormányzat szeretné elérni, hogy minden Budapesten működő futárvállalkozás tüntessen fel egyedi, jól látható azonosító jelet vagy számot a csomagszállító dobozain.

Bővebben, Link

Azonosítót kaphatnak a biciklis futárok

Forrás: Hirado.hu, 2020. 10. 06.

Egyedi azonosító jelet kaphatnak a kerékpáros és robogós futárok Budapesten, Belváros-Lipótváros fideszes polgármesterének kezdeményezésére. A javaslat fő célja, hogy elősegítse a felelősségteljes, biztonságos közlekedést és a kölcsönös odafigyelést.

Bővebben, Link

Szentgyörgyvölgyi a szabályok betartását kéri a kerékpáros, robogós futároktól

Forrás: Magyarhirlap.hu, 2020. 10. 06.

Szentgyörgyvölgyi Péter (képünkön), a városrész vezetője a minap levélben fordult a kerékpáros, robogós futárcégek vezetőihez, amelyben a felelősségteljes közlekedés érdekében kezdeményezte a futárok azonosítószámmal való ellátását, a szabálykövető, egymás biztonságát tiszteletben tartó kerékpáros viselkedés betartását és terjesztését.

Bővebben, Link

  1. Legfrissebb hírek