logo
Betűméret

Projektek

A „Batthyány örökmécses és környéke rekonstrukciója” elnevezésű projekt keretén belül a Belváros-Lipótváros Önkormányzata megújítja a Báthory utca, Hold utca és Aulich utca által határolt 2000 m-es területet. A felújítás során a kerület városképéhez illeszkedő és az emlékművel harmonizáló magas szintű burkolatcserére kerül sor. A részleges akadálymentesítést végzünk és az érintett közműelemeket szintbe helyezzük, az úttartozékokat szükség szerint javítjuk vagy újakra cseréljük. Zöld szigetek kialakítása mellett 8 db fát ültetünk ki a Hold és Báthory utcák fasorainak vonalában. Új utcabútorokat is kihelyezünk: székeket, szemeteseket, parkolásgátló oszlopokat és kerékpártárolót.

 

„A jövő városa” fejlesztési tervet folytatva az Aulich utca burkolatának cseréjére is sor kerül, így a Szabadság teret és a Batthyány-örökmécsesnek helyet adó teresedést összekötő belvárosi utca is méltó arculatot kap.

A felújítás során történelmi környezethez illeszkedő burkolatcserét és részleges akadálymentesítést végzünk, az érintett közműelemeket szintbe helyezzük, az úttartozékokat szükség szerint javítjuk vagy cseréljük. A járdák természetes porfír, az útpálya aszfalt burkolatot kapnak. Az útszegélyek elhelyezkedése nem változik, azonban szegélycserére is sor kerül.

 

 

 

  1. Legfrissebb hírek

A Déli-Belváros hatályos, 2018. első félévére vonatkozó forgalomtechnikai ábrája